Fornino 120 in prachtige serre

Luc van der Beken uit Belgie verkoopt antieke serres. In een van zijn serres bij zijn bedrijf heeft hij een Fornino 120 steenoven geplaatst.

 

Het Limburgs bakhuisje van Leo

Waanzinnig, de inbouw van deze Fornino 120 houtoven in een traditioneel Limburgs bakhuisje

 

Bjorn's geweldige bouwverslag

In een blog heeft Bjorn de bouw van zijn Fornino 90 pizzaoven zeer nauwkeurig bijgehouden. Het is een inspiratiebron voor iedere toekomstige ovenbouwer.

 

De pizza oven van de familie Bek

Uitgebreid bouwverslag van een Fornino 120 pizzaoven onder Romeinse veranda

 

Benno & Joan's houtoven.

Kan een pizzaoven mooier in een tuin worden geplaatst? Bekijk de bouw foto's van een Fornino 90 in een fantastische siertuin.

 

Raak ge´nspireerd door onze enthousiaste klanten. Zie hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd en vormgegeven.

Hoe moet je een pizzaoven bouwen, hoe maak je het onderstel van een houtoven of met welk materiaal isoleer je de koepel van een steenoven? Wie kan dit nu het beste beantwoorden als de mensen die zelf een oven hebben gebouwd! Lees hier hoe ze met passie, zweet en een enorme glimlach hun eigen buitenkeuken bouwen. Ze creëren met een Fornino pizzaoven een buitenkeuken waarin zowel een houtoven, terrashaard als barbeque zitten. Bekijk de honderden foto's lees de uitgebreide bouw verslagen en krijg dat 'dolce vita' gevoel.
 

De azuurblauwe pizzaoven van AhrendJan

Il forno a legna azzurro di AhrendJan ofwel de azuurblauwe Fornino pizzaoven van Ahrendjan.

Eddie & Silvia bouwen een waanzinnige Fornino oven

Prachtig foto's en uitgebreid verslag van de door Eddy & Sylvia tot "Amigusto" gedoopte houtgestookte Fornino pizzaoven.

Een pizzaoven voorzien van moza´ek, puur vakmanschap!

Chris en Saskia bouwen een houtoven voorzien van mozaïek, "Vakmanschap is Meesterschap!"

Marc heeft een Fornino houtoven in zijn keuken gebouwd

De één bouwt een oven in zijn tuin, de ander een prachtige oven in de keuken. 

Fornino Pizzaoven in 17e eeuwse Carre-Boerderij

Marjon en Loek wonen in een Carre-Boerderij uit 1730. Hierin hebben ze op uiterst sfeervolle wijze een Fornino 105cm steenoven geplaatst.

Romeinse Broodoven ontdekt in Goidschalxoord

In Goidschalxoord hebben we een houtgestookte steenoven ontdekt in Romeinse Stijl. 

SteenOvenUiltje zoekt bescherming in Fornino oven

Ondanks kregen we van Henk Leever deze prachtige foto toegestuurd. Een Steen(Oven)Uiltje zoekt bescherming in een Fornino Pizzaoven

Ninetyfour Interieurbouw bouwt prachtige pizzaoven

Ninetyfour Interieurbouw heeft wel een heel mooi stuk vakwerk neergezet. Zij integreerden een Fornino houtgestookte pizzaoven zeer fraai in een prachtige tuin.

De bouw van Berjohn's mozaiek beklede pizzaoven

Berjohn is bezig met de bouw van een pizzaoven, het schiet al aardig op. Zodra we meer foto's krijgen updaten we zijn bouwverslag.

 

Italiaanse houtoven aan het Friese water

Marlou uit Lemmer heeft een houtoven direct aan het Friese water. Nu maar hopen dat ze hem 's winters niet te heet stookt, anders komt de 11 stedentocht in gevaar!

Giovanni's Italiaanse houtoven, de Cupola 60

Giovanni heeft met veel moeite zijn Fornino Cupola 60 achter in de auto gekregen, ondertussen heeft hij een heel mooi plekje achter zijn huis.

 

Ristorante La Cucina, een fraai pizzaoven bouwverslag

Marc & Severine van Ristorante La Cucina en Forum Cafe hebben onlangs een prachtige Fornino 120 laten bouwen. Van Dijk Bouw heeft een helder bouwverslag gemaakt.

Door vakman gebouwde Fornino 90 pizzaoven

Van Harry kregen we foto's van zijn Fornino 90 pizzaoven project. Het doel was om de houtgestookte oven visueel zo bescheiden mogelijk houden.

Modern houtgestookt bakhuisje in 'villastijl'

Marc heeft op een zeer fraaie wijze een Fornino houtgestookte oven in een bakhuisje gebouwd, geheel in stijl van de naastgelegen villa. Prachtig!

Nooit meer pizza van de pizzeria...

Onlangs heeft Tanja een Fornino Inox 60 aangeschaft. Het gevolg: er wordt sinds die tijd geen pizza meer in de pizzeria gegeten...

Buitenkeuken met Inox 60 houtgestookte pizzaoven

Rene Velthuis uit Weerselo heeft een Fornino Inox 60 houtoven in zijn buitenkeuken geplaatst, wat een fraaie combinatie!


Prachtige pizzaoven op houten onderstel met wielen

Ton uit Eindhoven heeft een Fornino houtoven op een houten onderstel gemonteerd. Erg mooi gedaan, een prachtig voorbeeld voor andere pizzaoven bouwers.

Uitgebreid bouwverslag van Marco's prachtige pizzaoven

Marco van Bergeijk laat een lang gekoesterde droom in vervulling gaan... Een nieuw huis met veranda en prachtige houtoven!

Een Fornino 90 op een mobiel houten onderstel

Thomas uit De Hoef heeft een Fornino 90 op een houten onderstel met wielen gebouwd zodat de pizzaoven indien wenselijk verplaatst kan worden.

Mobiele Fornino Inox 60 krijgt prachtplek

Onlangs hebben Ed Buurman en zijn vrouw een mobiele Fornino Inox 60 pizzaoven aangeschaft. Ze hebben hem een prachtplekje in hun tuin gegeven!

Ben de houtovenbakker en zijn Fornino Inox houtoven

Ben Effing bakt al jaren zijn fameuze broden en taarten in een Fornino houtoven. Onlangs won Ben nog een prijs voor de allerlekkerste appeltaart.

Sfeervolle Italiaanse pizzaoven in Friesland

Wie had gedacht dat een traditionele Italiaanse pizzaoven zo goed in ons mooie Friesland zou passen?

Fornino houtoven bij onze Zuiderburen

Deze prachtige pizzaoven, geplaatst in Westende is al een tijdje klaar en onderhand voldoende 'ingewijd'. Tijd dus voor foto's! 

Waanzinnige Italiaanse pizzaoven en BBQ

Geert uit Belgie heeft echt iets unieks neergezet met deze complete buitenkeuken. 

Streven naar de perfecte pizza met deze houtoven

Wat doe je als koken je grootste passie is en je streeft naar het maken van de perfecte pizza Napolitina? Juist, je bouwt een traditionele Italiaanse houtoven!

De houtoven van Eline

Ook Eline is dit jaar over gegaan tot de bouw van deze prachtige Fornino 90 houtoven.

Beschermheilige waakt over het Fornino 'bakhuisje' van Jan

Na enkele jaren te hebben gekeken naar een traditionele pizzaoven is Jan Klappe vorig jaar dan eindelijk over stag gegaan.

Gemetselde oven uit westerhoven

Echte 'die-hards' gaan zelf de uitdaging aan om vanaf de grond een steenoven op te bouwen, zo ook Marcel uit Westerhoven. Hier zijn beknopte maar leuk bouwverslag!

De met moza´ek belegde pizza oven van Rene

Een monnikenwerk moet het zijn geweest, het belggen van deze Fornino 90 pizzaoven met mozaiek. Gelukkig met een spectaculair eindresultaaat!

Un Forno blu? Hebben we teveel Vermentino gehad??

Na een aantal flessen Vermentino hebben wij wel eens het gevoel dat onze pizzaoven lichtgevend blauw was maar na een nachtje slapen was het de volgende dag weer over.

Kinderboerderij de Kooi heeft echte pizzaoven!

Kinderboerderij de Kooi te Rotterdam heeft een houtgestookte pizzaoven gebouwd. Tijdens de midzomer-feesten wordt hij feestelijk in gebruik genomen.

Fornino 120cm Mosaico Romano

Het lijkt wel een oven uit het oude Roma, daar hadden ze ook op hout gestookte ovens en prachtige mozaiekvloeren. Een fraaie en zeer zorgvuldig gebouwde pizzaoven!

Een bijzondere schoorsteen voor een Fornino pizzaoven!

Paul heeft vorige maand een Fornino 90 pizzaoven gekocht, hij is nu al klaar. Hij heeft een prachtige plek op het terras gekregen en is voorzien van een bijzondere schoorsteen.

Een PizzaHut vestiging in je eigen tuin!

Je zult maar een eigen vestiging van de PizzaHut keten in je tuin hebben. Nou wij kennen iemand genaamd Joop, en die heeft er echt eentje achter zijn huis.

Gezelligheid, door een fraaie pizzaoven..

Je familie, heerlijk eten en de warmte van een pizzaoven, wat wil je nog meer? Wij denken dat een mens niet heel veel meer nodig heeft....

De ingebouwde pizzaoven van Misja

Fraai! Misja uit Terneuzen heeft haar pizzaoven ingebouwd in de muur van haar schuur. 

Anne & Oskars Pizzaoven

Anne & Oskar hebben een prachtige Twentse kapschuur. Hierin hebben ze onlangs een Italiaanse pizzaoven (Fornino 105) geplaatst en al menig feestje gegeven. 

De pizzaoven van Ard

Ard uit Purmerend heeft een Fornino 105 met quadrato (vierkante) voorzetsboog gebouwd. Dit maakt de oven bij voorbaat al uniek! 

Benno & Joan's tuinoven

Benno & Joan hebben een prachtige, aan een bosrand gelegen tuin waarin ze een Fornino tuinoven hebben geplaatst.

De pizzaoven van Edwin

Edwin heeft tevens een prachtige pizzaoven gebouwd. De oven heeft een mooie plek gekregen in zijn Zuid-Europese tuin.

Ard & Belinda's tuinoven

Belinda en Ard hebben hun Fornino pizza oven (Fornino 90) wit geschilderd met hier en daar wat zwarte accenten. 

Reinier & Kika's pizzaoven met moza´ek

Reinier & Kika hebben een Fornino 90 pizzaoven gebouwd en ze hebben er een pareltje van gemaakt! Zij stuurden ons heel veel leuke foto’s mee. 

De pizzaoven van Piet

Piet Zwols heeft een paradijsje in zijn tuin gemaakt. Hij stuurde ons een geweldige fotoreportage van de bouw van zijn buitenkeuken met Fornino 90 pizzaoven.

Peter & Ann's pizzaoven

Van Peter & Ann uit Belgie ontvingen we een foto van een prachtige modern vormgegeven Fornino 90 pizzaoven. 

De pizzaoven van Pascal

Pascal uit Maastricht heeft zijn Fornino pizzaoven op een prachtige natuurstenen tafel geplaatst. 

Esther & Martins pizzaoven

In Ulft staat de met Mozaïek beklede oven van Martin en Esther. Door hun Spaanse vriend Juan zijn ook zij besmet geraakt met het pizzavirus. 

Geertjan en Marjans pizzaoven

Deze fantastische pizzaoven is bijna te mooi om op onze site te zetten. straks denken jullie nog dat je een hectare grond nodig hebt om een pizzaoven te kunnen plaatsen :-)

De broodoven van een Duitse klant

Onlangs kregen we een foto van een Fornino klant uit Duitsland. Ze hebben er veel werk van gemaakt en een prachtige broodoven gebouwd!

De houtoven van Chris

Chris heeft zelf een Fornino houtoven gebouwd. Hij gebruikt de oven met name voor het bakken van verse broden.

Grietinius' pizzaoven

Van Grietinus Jansen kregen we een foto van zijn houtgestookte Fornino 90 pizzaoven. We zijn diep onder de indruk van de prachtige pizzaoven en dito overkapping.

Jan & Annemiekes inox pizzaoven

Jan en Annemieke staan klaar om een eerste Foccacia (een Italiaans plat brood) in hun pizzaoven te schuiven. Hij smaakte heerlijk, aldus de trotse eigenaren.

De houtoven van de 'Kooksalon'

Rémon Blokhuis heeft bij zijn "Kooksalon" een fraaie Fornino 105 houtoven geplaatst waarin hij zijn cursisten de heerlijkste mediterrane gerechten in leert bakken. 

De houtoven van Restaurant Manitos

Restaurant Manitos heeft een houtgestookte Fornino pizzaoven geplaatst. Ze maken er naast pizza's ook de heerlijkste Chileense gerechten in! 

Wim's bijzondere pizza oven

Wim heeft zijn Fornino 105 pizzaoven overdekt met een prachtige veranda, maar het meest bijzonder is de oven die uit de muur komt!

De pizzaoven van Wil & Wies

Wil en Wies hebben hun Fornino Pizzaoven een gewaagde gouden kleur gegeven. Wat ons betreft met een verrassend gaaf eindresultaat. Wij kregen de volgende leuke email!

De quadrato pizzaoven van Marisa & Jorn

Marisa & Jorn hebben voor een Forinino 90 pizzaoven gekozen. De vierkante (quadrato) voorboog maakt deze oven bij vooraf uniek.

De tuinoven van Marco & Sandra

Marco en Sandra hebben een gave Fornino 105 pizzaoven geplaatst. De oven in combinatie met de vijfer en de druivenstuiken maken er een mooi Zuid Europees plaatje van! 

De pizzaoven bij vakantiewoning 'La Bella Vita'

Een prachtige vakantie woning aan de voet van de Dolomieten. Het enige dat tot voor kort nog ontbrak was een originele Italiaanse houtoven.

De pizzaoven van Julius & Marloes

Onze gezellige stadsgenoten Julius & Marloes hebben een Fornino 105 op een wel heel fraaie wijze onder hun veranda geplaatst. Er is al menig pizzaparty gevierd.

De bekroonde pizzaoven van pizzeria 'da Salvatore'

Pizzeria Da Salvatore uit Delft is in 2009 uitgeroepen tot IENS topper (de grootste bron voor restauant informatie van Nederland)! 

De natuurstenen pizzaoven van Sandrien

We vallen van de ene verbazing in de andere. Sandrien heeft wel een héél fraaie Fornino 105 oven in haar tuin laten bouwen! Zij stuurde ons de volgende leuke reactie:

De mediterrane oven van John & Ineke

John & Ineke hebben er voor gekozen om de pizzaoven (een fornino 90) een extra mediterraan uiterlijk te geven. Volgens ons is dit meer dan gelukt!

Het bouwverslag van Bjorn's houtoven

Bjorn uit Hilversum heeft onlangs een Fornino 90 oven bij ons gekocht. Gedurende de bouw van zijn houtoven heeft hij een prachtig uitgebreid bouwverslag bijgehouden

De Tuinoven.nl Pizza Workshops

De familie Verhagen heeft een Fornino pizzaoven in hun prachtige buitenkeuken geplaatst waarin ze onder de naam 'De Tuinoven' leuke workshops geven!

Het Limburgs bakhuisje van Leo

Leo Vanmolkot uit Oirsbeek heeft een Fornino 120 houtoven gebouwd als prachtig authentiek Limburgs bakhuisje.

De pizzaoven van de Familie ten Tusscher in Spanje

Wat is er nou gaver dan het hebben van een pizzaoven in zijn natuurlijke habitat: Zuid Europa. De familie ten Tusscher heeft deze eer.

Het bakhuisje van Jos en Marie-Jose

In 2009 hebben Jos en Marie-Jose deze Fornino 105 pizzaoven aangeschaft. Waanzinnig gaaf om te zien hoe ze deze hout oven in hun bakhuisje hebben ingebouwd!

De pizzaoven van Luc in zijn prachtige serre

Luc van der Beken uit Belgie verkoopt antieke serres. In een van zijn serres bij zijn bedrijf heeft hij een Fornino 120 steenoven geplaatsts.

De tuinoven van Wil (Geen Fornino oven)

Ondanks dat het in dit bouwverslag geen Fornino houtoven betreft vonden we dit verslag zo mooi en bijzonder dat we het u niet wilden onthouden:

De pizzaoven van de familie Vanden Bossche

De familie Vanden Bossche uit het Belgische Leuven hebben hun pizzaoven ingebouwd in de gevel van een schuur, op de binnenplaats van hun oude pittoreske boerderij!

De prachtige houtoven van Frank

Weergaloos!! Dat moet haast wel de enige manier zijn om de houtoven van Frank van den Berg en zijn bouwverslag te beschrijven...

De pizzaoven van Arjan

Arjan is in 2006 een van onze eerste klanten geweest. Hij koos voor een Fornino 90 pizzaoven waar hij uiteraard nog steeds veel plezier van heeft!

De pizzaoven van Luigi

Il forno di Luigi... Zo Italiaans als zijn naam is, zo belissimo is zijn reuzachtige Fornino 120 pizzaoven!

De houtoven van Albert

Albert, onze pizza ovenbouwer, heeft natuurlijk zelf ook een Fornino houtoven. Hij bakt er naast pizza’s ook heerlijke BBQ gerechten in voor zijn vrienden.

De pizzaoven van Danny

Danny heeft zijn Fornino 105 houtoven omgeven door een mooi granieten aanrechtblad en daarnaast een moderne overkapping gegeven!

De pizza oven van de familie Bek

Deze prachtige Fornino 120 pizzaoven is geplaatst aan het huis van de familie Bek. Nu hoeven ook zij bijna letterlijk de deur niet meer uit voor de allerlekkerste pizza's!

De pizzaoven van Eline

Eline en haar familie hebben een Fornino 90 houtoven gebouwd. Geweldig te horen dat de oven zelfs bij de topkoks van Toscanini Amsterdam in de smaak valt!

Mille grazie!

Wij zijn natuurlijk reuze benieuwd zijn naar de draai die onze klanten uiteindelijk aan hun houtoven geven. We vragen ze daarom altijd om een reactie en een foto. Tot onze grote vreugde wordt deze wens meer dan vaak vervuld. In de afgelopen jaren hebben we de fraaiste ovens voorbij zien komen en werden we overspoeld met leuke reacties.

 

Onze mond viel open bij vele mooie foto's en de meest complete bouwverslagen die ons werden toegestuurd. Dat  toekomstige pizzaoven bouwers hier maar veel profijt van hebben is ons motto!

 

Iedereen die een reactie heeft gestuurd willen we dan ook duizend maal danken, Mille grazie! Jullie zijn een inspiratiebron voor toekomstige eigenaren van een Fornino pizzaoven.

 

Uiteraard staan we altijd open voor nieuwe reacties, bouwvesrslagen, fotos, video's etc!

 

Je kunt de meeste zaken (max 15Mb) mailen naar ilonka@fornino.nl

 

Indien het echt grote bestanden betreft dan kun je deze verzenden via www.wetransfer.com

Hier dien je dan mijn email adres ilonka@fornino.nl als ontvanger op te geven. 

 

Ciao en duizendmaal dank,

Ilonka
 

Prachtige Italiaanse villa met Fornino pizzaoven

In een glooiend groen landschap op de grens tussen Toscane en Umbrie ligt een landhuis waarin 6 appartementen zijn gehuisvest. Wij van Fornino hebben er een prachtige houtgestookte pizzaoven geplaatst waar iedere gast gebruik van mag maken. Wil je een heerlijke vakantie onder de Italiaanse zon en genieten van overheerlijke zelfgemaakte pizza's? Boek dan een vakantie in deze prachtige Fattoria.

Meer info