Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Waarom kiezen pizzaoven liefhebbers voor een Fornino houtoven?

Fornino is in 6 jaar uitgegroeid tot de grootste houtoven leverancier van Nederland. Alle Fornino ovens worden stuk voor stuk, op traditionele wijze maar conform moderne kwaliteitsnormen  met de hand geproduceerd van een speciaal mengsel van Italiaanse klei.

 

Fornino houtgestookte pizzaovens hebben een heel lange levensduur en geven je de garantie dat de gerechten smaken zoals ze zouden moeten smaken.

 


"Het productieproces wordt volgens TUV en ISO 9001:200 normen gecontroleerd en gecertificeerd."

Fornino Forni "Fatto a mano in Italia" - Handgemaakt in ItaliŽ

 

Fornino levert enkel de beste, volledig met de hand vervaardigde ovens, van Italië. Gemaakt uit natuurlijke kleisoorten, volgens een eeuwenoude traditie, voor en door liefhebbers. Onze ovens zijn bedoeld om jarenlang de lekkerste gerechten in te maken. Daarom doen wij geen concessies aan de ideale vorm of de gebruikte materialen. Al onze ovens, zelfs onze kleinste oven de Fornino 90, hebben zeer ruime afmetingen waarin meerdere gerechten gelijktijdig zijn te maken. Wij leveren geen ovens uit China of "sierovens" met een veel te kleine binnenruimte. De houtovens van Fornino zijn stuk voor stuk kwaliteitsproducten. Volgens ISO 9001 of TUV norm gemaakt uit de beste materialen en dusdanig ontworpen dat ze ook ons Noord-Europese klimaat kunnen weerstaan. Zo wordt de voorzetboog, om breuk te voorkomen, in twee delen geleverd en is voorzien van een steenmotief. De metalen ovendeur heeft een 'koude' houten handgreep en beschikt over een thermometer. Al onze pizzaovens zijn voorzien van de gele geharde en gebakken ovenvloer uit de Fornino Professional Series. De oveningang is extra ruim waardoor de oven ook heel goed als BBQ kan dienen.

 

In tegenstelling tot ovens van andere leveranciers wordt een Fornino Prefab pizzaoven zeer compleet geleverd. Je hoeft geen boog, schoorsteen aansluitstuk of andere zaken als optie bij te kopen, alles wordt meegeleverd.

 

Ondertussen hebben we enkele honderden ovens verkocht aan particulieren en restaurants in Nederland, maar ook in Belgie, Duitsland, Italie en Spanje. Doordat we geen grote, logge organisatie zijn, zijn we in staat om met de meeste klanten nog steeds een leuk persoonlijk contact te onderhouden wat ondermeer is terug te zien in de vele bouwverslagen die we krijgen toegestuurd. Wij streven dan ook naar maximale klant tevredenheid m.b.v. een goed en eerlijk product en een grote passie voor het koken in de houtoven.

 

 

Certificaat 100% Italiaans vakmanschap

100% Italiaans
 

Op 30 December 2011  bekroond het "Istituto per la tutela dei produttori Italiani" onze ovens met het begeerde certificaat 100% Italiaans Traditioneel Vakmanschap.

 

 

 

 

Zo kan het helaas ook..

Let er bij de aanschaf van uw houtoven op dat u een kwaliteitsoven koopt die gemaakt is van de juiste materialen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat hij moet voldoen aan veiligheidsnormen. Natuurlijk is dit bij de Fornino ovens uiteraad altijd het geval!
Soms krijgen we echter wel eens een foto toegezonden waarbij ons de nekharen recht overeind gaan staan... Volgens ons komen de vlammen hier aan alle kanten uit de oven, de gevolgen zouden desastreus kunnen zijn.
Lees meer...

 

 


Ons assortiment houtovens bestaat uit drie verschillende lijnen die ieder een aparte doelgroep bedienen

Consumenten zelfbouw houtovens

consumenten zelfbouw pizzaoven
Voor consumenten hebben wij een serie Traditionele Italiaanse zelfbouw houtovens. De onderdelen van deze ovens zijn in de fabriek in Italie al voorgefabriceerd waardoor u altijd een goede passende en werkende pizzaoven krijgt. Ovens uit de Tradizionale serie zijn leverbaar in verschillende formaten. Lees meer...

Professionele zelfbouw houtovens

Professionele zelfbouw pizzaoven
Restaurants en Pizzeria's maken de lekkerste gerechten en pizza's met houtovens uit onze Professionale serie. Deze ovens zijn tevens in verschillende formaten leverbaar. Daarnaast zijn ze gemaakt van extra slijtvaste materialen zodat  ook bij dagelijks gebruik een lange levensduur gegarandeerd is. Lees meer...

"Pronto per Uso" Kant en klare houtovens

kant en klare zelfbouw pizzaoven
Voor consumenten of restaurants die wel de voordelen en charmes willen ervaren van een pizzaoven maar niet  hun houtoven zelf willen opbouwen hebben wij een serie kant en klare houtovens. Deze ovens zijn gemaakt van weerbestendige materialen en doordat ze op wielen staan zijn ze makkelijk te verplaatsen. Lees meer...

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest