Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Op zoek naar een professionele Pizzaoven voor je Restaurant, Pizzeria of Horeca gelegenheid. Fornino levert topkwaliteit houtovens uit Italie, en nog betaalbaar ook!

Fornino zelfbouw pizza, hout, steen ovens voor restaurants (professioneel gebruik)

Alle ovens uit de Fornino Professionele serie zijn geschik voor de inzet in restaurants en horeca gelegenheden. De maten van de 120cm en de 170cm professionale ovens zijn gelijk aan onze traditionele ovens voor particulier gebruik, de 150cm met brede ovenmond is er enkel als professionale. De hoeveelheid kleimassa en de samenstelling van de klei is voor de professionale ovens anders dan onze ovens voor particulier gebruik. De ovens zijn dan ook bijna een keer zo zwaar als de 'gewone' ovens. Door de grotere massa zijn de ovens slijtvaster als een oven uit de tradizionale series. Ook houden ze de warmte beter vast en schommelen ze veel minder in temperatuur. Hierdoor zijn de gerechten constanter van kwaliteit en gebruikt de oven minder hout. Ze zijn ervoor gemaakt om dagelijks te worden opgestookt om dan gedurende vele uren te worden gebruikt. Voor particulier gebruik zijn de ovens minder geschikt daar ze een relatief lange opwarmtijd hebben indien ze niet dagelijks worden gebruikt en de oven dus nog warm is van de dag ervoor. 

 

Indien de oven wordt voorzien van een goede isolatie zal hij met gesloten deur uren lang op nagenoeg dezelfde temperatuur blijven. De Fornino 150 Professionale heeft een extra brede ovenmond waardoor alle plekken in de oven eenvoudig met de pizzaschep bereikbaar zijn.

 

Zoek je voor je restaurant een op hout gestookte oven om speciale gerechten in te bereiden en ga je niet enkel pizza serveren? Dan is normaal gesproken een Fornino Professionale 120cm een prima keuze. Groter kan maar het is eingenlijk een beetje overkill tenzij het restaurant een pizzeria betreft. Neem alvorens je een besluit neemt contact met ons op en laat je informeren over de diverse mogelijkheden.

 

Pizzeria Da Salvatore uit Delft

In 2009 uitgeroepen tot IENS topper (De grootste bron voor restaurant informatie van Nederland)

Specificaties en prijzen

Ook zelfbouw pizzaovens uit de Professionale serie zijn leverbaar in verschillende maten. Binnen deze serie is de 150 (cm) de meest gangbare maat. In deze oven kun je ca. 12 pizza's tegelijkertijd bakken. Dit in combinatie met de korte baktijd en zijn grote 'mond' maakt deze oven uitermate geschikt voor de meeste pizzeria's en restaurants.

Naast de 150 bestaat de Professionale serie uit de iets kleinere 120 en de 'Mostro' (monster) 170.
De exacte specificaties van Fornino 120,150 en 170 pizzaovens vind je in de volgende folders (PDF):
 
Klik voor vergroting

Fornino 120 Professionale
 

De Fornino 120 Professionale is zeer geschikt als oven in de kleinere restaurants. Hij heeft meer dan voldoende ruimte om er met gemak 6 tot 8 pizza's of 14 grote broden tegelijk in te bakken. Enkel met een houtgestookte oven, waarin je een temperatuur van wel 500 °C bereikt, krijgen je ovengerechten, brood en pizza hun unieke mediterrane smaak!

 

Schoorsteen aansluiting: 180mm
 

Klik voor vergroting

Fornino 150 Professionale
 

Onze meest verkochte professionele oven is de Fornino 150 Professionale. t.o.v. de 120 en 120x170 professionale beschikt deze oven over een extra ruimte ovenmond, waardoor alle plaatsen in de oven makkelijk bereikbaar zijn. De oven heeft de ideale afmeting (150 cm diameter) voor een middel groot restaurant of pizzeria. Er kunnen makkelijk 10 pizza's of 16 broden gelijktijdig in worden gebakken. Door de hoge temperatuur en daardoor snelle baktijd is dit meer dan voldoende om uw klanten snel te kunnen bedienen.

 

Schoorsteen aansluiting: 250mm
 

Klik voor vergroting

Fornino 120x170 Professionale
 

Onze grootste professionele oven is de Fornino 120x170. Zeer geschik voor gebruik in middelgrote tot grote restaurants, pizzeria's of horeca gelegenheden. In tegenstelling tot de andere professionele ovens heeft deze oven geen ronde koepelvorm maar is hij langwerpig (120x170cm). Een ervaren pizzabakker kan er met gemak 60 pizza's per uur in bakken. De oven beschikt over een ruim vloeroppervlak waarop gelijktijdig tot wel 12 pizza's of 18 grote broden kunnen worden gebakken.

 

Schoorsteen aansluiting: 250mm

 

Rookgas ventilator kan 'blauwe' keuken voorkomen

rookgas ventilator
Afzuigkappen in restaurantkeukens kunnen een dusdanig grote capaciteit hebben dat ze de natuurlijke trek in de schoorsteen van een pizzaoven kunnen verstoren. Dit kan voorkomen indien zowel houtoven als fornuis (met afzuigkap) in dezelfde ruimte staan. Hierdoor verdwijnt de rook uit de pizzaoven niet meer via de schoorsteen  naar buiten maar wordt door de afzuigkappen de keuken in getrokken. Een 'blauwe' ruimte kan dan het vervelende gevolg zijn...

De oplossing is het gebruik van een zogenaamde rookgas ventilator. Deze zorgt voor een constante sterke afzuiging van de rookgassen uit uw oven net als de rookgassen van uw fornuis. Zodoende verdwijnen ze naar buiten komen ze niet in de ruimte terecht.

De meeste in Nederland verkrijgbare rookgas ventilatoren worden gebruikt voor openhaarden. Een houtoven is wat de rookgassen vergelijkbaar met een openhaard. Hieronder een adressen van bedrijven die rookgas ventilatoren verkopen. Zij kunnen je advies geven over het type dat geschikt is voor je oven. 

www.inatherm.nl

www.schoorsteenventilator.nl
www.houtkachel-webshop.nl

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest