Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

De allerlekkerste, eenvoudig beschreven, recepten voor in de houtgestookte pizzaoven.

De allerlekkerste houtoven recepten vind je hier. Van zuurdesem brood, Toscaanse biefstuk en stoofpotjes tot de allerlekkerste pizza. Alles maar dan ook werkelijk alles is te maken in een echte houtgestookte pizzaoven. En mocht je klaar zijn met koken of een dagje geen zin hebben, dan gebruik je de oven als openhaard. Hoe mooi kan het leven zijn? La Vita e Bella!

Stuur recept in...

Deel je recepten en krijg een prachtig pizzaboek!

 

Deel je allerlekkerste pizza oven recepten!
We zijn op speurtocht naar de leukste, lekkerste en origineelste recepten uit de houtoven. Dit kan van alles zijn; broden, pizza’s, ovenschotels, vlees- en visgerechten, noem maar op.
Weet je een heerlijk recept (het liefst met foto), wacht dan niet langer en deel het met alle culinaire ‘genieters’. Je recept krijgt een prachtige vermelding op onze website.

Bij 3 ingezonden recepten met foto krijg je van ons een boek kado.

 

Stuur ons je lekkerste pizzaoven recept

 

 

Rucola Mango Salade voor bij de pizza

Misschien geen gerecht dat direct uit de oven komt, maar daardoor niet minder lekker bij de zelfgebakken pizza!

Pizza met zalm en brie

 

Een pizza waarbij de zee en Franse kaas bij elkaar komen. Een verrassend smaakvolle combinatie!

Gewaagd: Pizza Sate!

Voor de liefhebbers van kip, sate en pizza heeft Marco de ultieme pizza recept gemaakt. Niet voor niets zijn favoriete pizza en ook nog eens eenvoudig te maken!

Pizza met peren!

 

Dit is een pizza waarbij eenvoud voorop staat. Geen hoogdravende ingrediënten, maar wel een zeer subtiele pizza!

Caprese met ei uit de houtoven, een dodelijk recept!

Een recept waarvoor ze je op het eiland Capri zullen vermoorden. Geen Insalata Caprese zoals ze die daar maken maar lekker is hij wel

Een heerlijke salade uit Capri - Insalata Caprese

Als je pizza maakt heb je Mozzarella, Olijfolie, Tomaat en Basilicum nodig. Waarom zou je daar niet een heerlijk voorgerechtje van maken?

Kip (met frites) uit de houtgestookte pizzaoven

Het is weekend, vrienden komen eten. Wat zullen we eens maken, pizza? Nee zeggen de kinderen "We willen kip met patat !"

Pollo Patate e Pomodoro al Fornino

Wat doe je als je niet weet wat je maken moet? Dan maak je Pollo Patate e Pomodoro al Fornino. Erg lekker en een feest voor de kids.

Hemelse spareribs uit de pizzaoven

De restwarmte van de houtoven is natuurlijk op veel verschillende manieren te gebruiken. Het is erg fraai om te stoven, en dus het vlees langzaam te garen.

Pizzaoven Restwarmte: Gestoofd Rundvlees Rendang

Rendang is een gerecht uit Indonesie dat gemaakt wordt van rundvlees dat heel langzaam in een houtoven wordt gegaard in kokosmelk en kruiden.

Tomaatjes, gedroogd in de restwarmte van de pizzaoven

Als je s’avonds je pizzaoven afsluit met het deurtje is deze s’morgens nog zo’n 80 tot 100 graden. Een ideale temperatuur om tomaatjes te drogen.

Bistecca Fiorentina op de barbecue van de pizzaoven

Gek op steak? Dan kun je niet om Florentijnse biefstuk heen! Een enorme lendebief met ossenhaas, entrecôte en T-bone in het midden.

Panforte uit de pizzaoven van "De Tuinoven"

Panforte (Italiaans voor sterk brood) is een authentiek italiaans brood dat normaal gesproken tijdens de feestdagen (kestmis) gegeten wordt en wordt gemaakt in de steenoven.

San Francisco Sourdough uit de broodoven.

San Francisco Sourdough uit de houtoven. Fantastische brood gemaakt met een starter van roggedesem en volkorenmeel.

Croissants uit de broodoven: Het recept!

Bak de heerlijkste croissants in je houtgestookte oven met dit recept van Bjorn Mateijsen.

Zelfgemaakte Mueslirepen uit de steenoven

Bijzonder makkelijk en zo lekker om te maken! Deze mueslirepen zijn een veel gezonder, maar bovenal veel lekkerder alternatief dan degene die je in de supermarkt koopt.

Pizzaoven Spareribs, Kip of Beenham in Cola marinade

Cola, naast dorstlesser gebruiken we het om vastgeroeste bouten los te weken, de gootsteen mee te ontstoppen en vanaf vandaag ook.... om te koken!

Pizza Margherita uit een echte steenoven.

Misschien wel de bekendste pizza ter wereld. Deze pizza werd al in 1889 gemaakt door de Italiaanse meester-kok Raffaele Esposito.

Boeuf Bourguignon & Frans Landbrood uit de broodoven

Boeuf de Bourguignon. Deze wereldberoemde stoofpot uit Frankrijk is erg goed in de houtoven te maken!

Frans landbrood uit een houtgestookte oven

Heerlijk zacht brood met een knapperige korst die zo kenmerkend is voor Frans brood. Het brood zoals je dat alleen kent van vakantie...

Twentse Roompizza van Jan Vos

Ook chefkok Jan Vos is de trotse bezitter van een Fornino houtoven. Zoals je van een echte kok kan verwachten heeft hij een speciaal pizza recept bedacht:

De basis van de pizza: Het deeg

Wat is het geheim achter die smaak waar Napolitaanse pizza's over heel de wereld om worden geroemd? Natuurlijk, hun traditionele houtovens maar wat dacht u van het deeg?

Tips voor het maken van de beste steenoven pizza

Napoli, de bakermat van de pizza. Al eeuwen bakken de Napolitanen ronde deegplakken die tegenwoordig wereldwijd bekend zijn. Zij gebruiken natuurlijk enkele richtlijnen.

De traditionele Italiaanse pizzasaus van Ilonka

Door vele jaren ervaring met het maken van pizza's durven we best te zeggen hoe een goede pizzasaus eruit moet zien. Dit  traditionele recept is daar het bewijs van!

Traditionele Focaccia met Rosemarijn uit de houtoven

De Fornino pizzaoven is ook uitermate geschikt voor het maken van traditionele Italiaanse Focaccia.

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 17 juni
I.v.m. overlijden van een goede bekende moeten wij helaas deze datum annuleren.


Zaterdag 15 juli

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest