Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Chi Siamo? Wie zijn wij?

Op zoek naar de beste oven van Italie

Passie voor Italië.
Passie voor gezelligheid.
Passie buiten leven.
Passie voor koken.

 

Ruim 7 jaar geleden kregen wij door al deze passies het idee om in onze eigen tuin een houtoven te plaatsen. We wilden dat stukje "La Dolce Vita" waar we elk jaar in de zomervakantie zo van genieten, niet langer meer beperken tot 3 weken per jaar.... En daar begon onze zoektocht dwars door Italië, we hadden onze zinnen gezet op een traditionele houtoven! Natuurlijk moest het een échte, traditionele houtoven zijn zoals ze enkel in Italië volgens officiële richtlijn gemaakt worden. Door heel Italie zijn we veel bedrijven en fabrieken afgegaan, zowel grote als kleine. En uiteindelijk vonden we hem, de beste houtoven van Italie! We spraken lang met de eigenaar en we bestelden 2 90cm pizzaovens; één voor vrienden en ééntje voor ons.

We hielden nadien veel contact met de eigenaar van de fabriek en na enige tijd vroeg hij ons of we niet de verkoop in Noord Europa op konden zetten. Tja, daar stonden we... erg enthousiast maar ook twijfelachtig. Naast ons gezin, dat mede bestaat uit onze twee geweldige kinderen, zij we ook erg druk met onze eigen banen. Marcel heeft een eigen IT- bedrijf en ik, Ilonka, sta als juf voor de klas. Onze twijfel was: Moeten we daar nog wel meer bij gaan doen?
 
Afijn, zoals je ziet...we konden de kans en ons enthousiasme voor het opzetten van Fornino niet laten schieten. Wie wil er nu geen bedrijf dat het aller mooiste product voor de levensgenieter mag verkopen?
 

"Fornino ("oventje") is een bedrijf dat is ontstaan uit pure passie"

 
Nu, na ruim 7 jaar, kunnen we wel zeggen dat Fornino is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Een bedrijf waar het vooral gaat om het delen van dezelfde passie. Iedere klant die we aan de telefoon krijgen is even enthousiast. Ze begrijpen hoe je mediterraans geniet en weten wat daar voor nodig is: Een prachtige houtgestookte Fornino pizzaoven!
 
Heel veel plezier bij het lezen van onze site, geniet van alle
verhalen, informatie en bouwverslagen en laat u inspireren door alle levensgenieters die u voor gingen!
 
Ciao,
Marcel en Ilonka

ADRESGEGEVENS FORNINO

 

Fornino Italiaanse houtgestookte ovens, onderdeel van ‘From Italy’ Nederland

 

Contactadres:
Aert vd Neerstraat 25
7545 DE Enschede
Nederland
(bezoek enkel op afspraak)

 

Afhaaladres:
Transinfo IJzersteden 11
7547 TB Enschede
Nederland
(afhalen enkel op afspraak)

 

www.fornino.nl
info@fornino.nl

 

Contactpersoon:
Ilonka Cauli
+31 6 11117693

 

Bank: Rabobank
Plaats: Enschede
Rekening: 12.83.61.921
Tenaamstelling: From Italy
IBAN: NL42RABO0128361921
BIC: RABONL2U
BTW: NL 1715.98.003.B.03
KvK: Enschede 08152222


"Fornino originele Italiaanse Pizzaovens, Tuinovens en Houtovens"