Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Het onderstel van de pizzaoven

Zoals je wellicht al hebt gezien wordt de pizzaoven niet direct op de fundering geplaatst. Om een goede 'oven hoogte' te creeren wordt de houtoven over het algemeen op een zogenaamde onderbouw (ook wel onderstel genoemd) gezet. Veel mensen mensen gebruiken deze onderbouw tevens om het hout dat ze gebruiken voor het opstoken van de oven droog in te bewaren. Ook wordt er vaak gekozen voor een iets grotere onderbouw zodat deze tevens kan dienen als aanrecht om bijvoorbeeld je pizza's te bereiden. Naast deze praktische functies bepaald de onderbouw ook voor een groot gedeelte het uiterlijk van de houtoven. Zo kun je kiezen voor een strak design of juist voor een klassieke natuursteen. In zowel de grootte, de materialen en de afwerking ben je geheel vrij.

Houdt er echter rekening mee dat de onderbouw groot en sterk genoeg is voor de oven. De precieze afmetingen van de verschillende Fornino houtovens vind je hier. Eventueel kun je gebruik maken van zogenaamde snelbouw betonblokken. Deze zie je veel in nieuwbouw. Hiermee kun eenvoudig je een stevig onderstel in elkaar lijmen. Later kun je de onderstel afwerken door het te stucen of door er steenstrips op te plakken. 

In het onderstel wordt een 12-16cm dikke vloer gestort. Voor de stevigheid is het belangrijk om de eerste 6-8 cm van de vloer te maken van gewapend beton (cement, zand, grind in de verhouding 1, 2, 3) waarin een bewapeningsnet of zwaluwstaart plaat is verwerkt.

Hierop stort u een 6-8 cm isolerende laag van cement, zand, hydrokorrels in de verhouding 1, 2, 3. Dit isolerende deel zorg ervoor dat de oven de warmte goed kan vasthouden en er niet teveel warmte via de vloer verdwijnt. Hydrokorrels zijn te koop bij de betere bouwmarkt of de meeste tuincentra. 

Eventueel kun je in plaats van het hierboven genoemde geisoleerde deel van cement, zand, hydrokorrels ook een dikke calciumsilicaat plaat gebruiken. Maak da het betonnen deel circa 10cm dik. Ter info: Calciumsilicaat platen zijn brandwerende platen bestaande uit een celstofversterkend calciumsilicaat. Het materiaal is sterk, licht van gewicht, en kunnen een temperatuur tot en met 1100 ˚C weerstaan. Daarnaast hebben ze een isolerende werking.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je handig met zaag en hamer, dan kun je ook een onderstel maken van hout. Het geheel moet net als bij een stenen onderstel stevig in elkaar wordt gezet en circa 400Kg kunnen dragen. Dit zijn 5 stevige mannen bij elkaar, een campingtafeltje kan dit gewicht dus niet aan. Het gedeelte waarop de ovenvloer komt mag, vanwege de hitte, vanzelfsprekend NIET van hout zijn. Stort net als in een stenen onderstel,  een 12-16cm dikke, geisoleerde betonvloer in het houten frame.

 Om een indruk te geven van wat er allemaal tot de mogelijkheden behoort hebben we hieronder enkele foto's van onderstellen van onze klanten geplaatst. Heb je vragen of opmerkingen m.b.t. de bouw van een onderstel neem dan gerust contact met ons op.

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest