Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Waar moet je op letten bij het leggen van de fundering voor je pizzaoven?

Om te voorkomen dat het onderstel van de pizzaoven gaat verzakken of scheuren is het aan te raden dat er een simpele fundering wordt gelegd. Er zijn enkele zaken waar je rekening mee dient te houden:

- MATERIALEN

  • Schep
  • Puin
  • Betonmat / vlechtmat
  • Beton
  • Aluminium profiel
  • 4 Vlakke planken (bekisting)

 

- Afhankelijk van het formaat en het gewicht van de onderbouw die je wilt maken moet je ca. 15cm grond afgraven. Vanzelfsprekend moet de oppervlakte van de fundering minimaal net zo groot zijn als die van de onderbouw inclusief eventuele 'buitenmuur'. Leg in het afgegraven gat wat puin, leg hierop een zogenaamde vlechtmat en stort hierop beton. Eventueel kun je van 4 vlakke planken een simpele bekisting maken.

- Zorg er bij het storten van het beton voor dat het niet boven het 'maaiveld' uitkomt. Dit zodat je later niet tegen de fundering aan kijkt. Let er ook goed op dat de fundering waterpas komt te liggen. Om een vlakke bovenkant te krijgen, moet je afreien: beweeg een aluminium-profiel over het net gestorte beton heen en weer en strijk zo het oppervlak vlak/waterpas.

TIP: Leg in het afgegraven stuk een laagje bouwfolie. Dit voorkomt dat bij het storten het water uit het beton wegloopt de grond in.

 

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest