Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

Opzoek naar een mobiele, houtgestookte, Pizzaoven? Fornino, Italie's numero uno in traditionele, handgemaakte houtovens!

Naast onze prefab zelfbouw houtovens uit de Tradizionale serie (consumenten) en de Professionale serie (restaurants en pizzeria's) levert Fornino sinds enkele jaren twee prachtige 'kant en klare' mobiele houtovens.

De Fornino 'Inox', die geschikt is voor zowel professioneel als recreatief gebruik en zijn broertje genaamd 'FuocoVivo', die meer op de consument is gericht. De ovens worden indirect gestookt hetgeen betekend dat de stook ruimte onder de bakruimte zit en er dus geen vuur in de bakruimte aanwezig is.

Sinds kort hebben we echter ook twee kleinere direct gestookte mobiele houtovens ovens in ons assortiment: De Fornino Inox 60cm en de Fornino Cupola 60 en 80cm. In deze ovens bak en stook je volgens het eeuwenoude principe in dezelfde ruimte, net als in onze koepelvormige prefab steenovens dus. Natuurlijk  kunnen dezelfde hoge temperaturen bereikt worden waardoor ook die traditionele Italiaanse smaak gewaarborgd blijft.

Meer informatie over de werking van (in) direct gestookte ovens vind je op deze pagina.

Fornino Cupola 60 en Cupola 80

NIEUW: de Fornino Cupola 60cm en Cupola 80cm

Onze compacte, mobiele steenoven met een bakvloer van 60cm of 80cm doorsnede. Gemaakt uit dezelfde materialen als onze professionele prefab pizzaovens maar met het gemak van een gebruiksklare mobiele houtoven. De Cupola's worden kant en klaar geleverd en hoeft alleen op het meegeleverde onderstel geplaatst te worden. De oven is door enkele sterke mannen op iedere gewenste plek te plaatsen. Lees meer... 


Technische specificaties:
Materiaal: Klei/Steenoven
Brandstof: Hout
Verbruik: circa 2-6 Kg hout per uur
Baktemperatuur: max 550°C 
Opwarmtijd: 20 min
Ovenruimte: Stenen koepel en vloer in 60cm of 80cm.

Fornino inox 60 gebruiksklare pizzaoven

NIEUW:  de Fornino Inox 60 en Inox 80

Bekijk de foto's op deze pagina en ook u zult concluderen.. Dit stukje design kan natuurlijk enkel van Italiaanse komaf zijn. Alleen al om die reden zal deze oven een verrijking voor ieder huishouden! En dan te bedenken dat achter deze 'smoel' ook nog eens een volwaardige houtgestookte Italiaanse pizzaoven schuilt die voldoet van de strenge eisen die de Italianen stellen aan traditionele Italiaanse steenoven. Lees meer...
 
Technische specificaties:
Materiaal: Hoogwaardig roestvrijstaal
Brandstof: Hout
Verbruik: 1,5 Kg hout per uur
Thermisch vermogen: 4kw
Uitlaatgas temperatuur: 190°C
Baktemperatuur: max 550°C 
Opwarmtijd: 30 min
Ovenruimte: Roestvrijstalen koepel & stenen vloer
 

 

Fornino Inox

Hét vlaggenschip onder de gebruiksklare pizzaovens! De Fornino Inox blinkt uit in gemak, smaak én kwaliteit. Deze houtgestookte, roestvrijstalen, Italiaanse oven kan zowel in tuin als restaurant worden geplaatst en fabriceert in een handomdraai authentieke brood- en ovengerechten. Lees meer...

 
Technische specificaties:
Materiaal: Hoogwaardig roestvrijstaal
Brandstof: Hout
Verbruik: 3,4 Kg hout per uur
Thermisch vermogen: 8Kw
Uitlaatgas temperatuur: 190°C
Baktemperatuur: 20°C - 600°C
Opwarmtijd: 30 min
Sluitwerk: Bronzen sluitingen en scharnieren
Klokken: Bronzen Temperatuurmeter (max 600°C) & Timer
Ovenruimte: Traditionele koepelvorm & stenen vloerplaat

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest