Honderden foto's en vele bouwverslagen

Raak geïnspireerd door de bouwverslagen van onze enthousiaste klanten. Lees hoe zijn hun eigen pizzaoven hebben gebouwd bekijk gedetailleerde fotoreportages.

 

Italiaanse lekkernijen uit de pizzaoven

De beste recepten voor in je houtoven. Naast uiteraard pizza's vind je hier de heerlijkste ovenschotels, knapperig zuurdesem brood en mediterraans lekkers.

 

Handige Tips & Trucs

Hoe kun je het vuur in je oven het beste aansteken en hoe herken je de juiste temperatuur van je houtoven?  Hier vind je antwoord op deze en vele andere vragen.

 

Fornino in de Media

Ook BN-ers en de landelijke media hebben de mogelijkgheden van de Fornino houtovens ontdekt. Lees de sappigste verhalen en bekijk de spannendste foto's.

 

Zoek je een kado voor een pizzafan? Kijk dan eens in onze webshop

Bestel veilig, snel en simpel uw Fornino pizzaoven en accessoires in onze uitgebreide webshop.

 

De Fornino Cupola 60 en Cupola 80: Compact uitgevoerde mobiele steenovens met reusachtige kwaliteiten!

Fornino 60 Cupola en Cupola 80

NIEUW: Fornino Cupola 60 en Cupola 80 mobiele kant en klare houtoven

Een kleine, mobiele steenoven. Gemaakt uit dezelfde materialen als onze professionele prefab pizzaovens maar het gemak van een gebruiksklare mobiele houtoven.

 
De Cupola 60 en 80 worden kant en klaar geleverd en hoeft alleen op het meegeleverde metalen onderstel geplaatst te worden. In de bodem van de Cupola steenoven's zitten namelijk 4 gaten waarin handvatten kunnen worden gedraaid. Vier sterke mannen kunnen op deze manier de oven op iedere gewenste plek (her)plaatsen.
 
Deze oven is natuurlijk gemaakt van dezelfde duurzame materialen als onze andere zelfbouwovens. Dit bekenent allereerst dat de oven voor het eerste gebruik ingebrand dient te worden, waarna je van de Cupola 60 en Cupola 80 jaren (bak)plezier zult hebben.
 
Deze oven is zowel geschikt voor het maken van de heerlijkste pizza's, ovengerechten en broden, Je kunt dus bakken terwijl er vuur of kooltjes in de oven achter blijven of de stralingswarmte gebruiken voor het bereiden van authentiek italiaans brood.
 
Technische specificaties:
Brandstof: Hout
Verbruik: 2-4kg/uur Cupola 60
Verbruik: 5-6kg/uur Cupola 80
Baktemperatuur: max 550
Opwarmtijd: 20 min.
Ovenruimte: Traditionele geisoleerde stenen koepel met composiet buitenlaag ter bescherming van de oven in ons regenachtige klimaat.
 
Maten Cupola 60
Buitenmaat: 87 x 92 x 46cm (excl. schoorsteen en onderstel)  
(Breedte x Diepte x Hoogte)
Bakruimte: 58 cm Ø (ca 0,26m2)
Gewicht: 120 kg
 
Maten Cupola 80
Buitenmaat: 99 x 107 x 57cm (excl. schoorsteen en onderstel)  
(Breedte x Diepte x Hoogte)
Bakruimte: 78 cm Ø (ca 0,47m2)
Gewicht: 180 kg
 
Meegeleverde accessoires:
- Deurtje
- Thermometer
- Afdekhoes
- Metalen onderstel
- Optioneel: houten tafel (Prijs op aanvraag, afhankelijk van de gebruikte materialen)
 
 

Afmetingen Cupola 60

Afmetingen Fornino Cupola 60 Pizzaoven

Afmetingen Cupola 80

Afmetingen Fornino Cupola 80 Pizzaoven

Foto's van de Fornino Cupola 60 & Cupola 80

TIP: De montage van de Cupola 60 & 80 standaard

Enkele van onze klanten dachten dat de poten van de Cupola 60 en 80 niet goed geconstrueerd waren daar ze niet in de basis van de ovenstandaard passen. De poten zijn echter wel juist gemaak maar dienen onder spanning in de basis van de ovenstandaard te worden gemonteerd. Dit om te voorkomen dat de poten losraken als je de oven optilt. 


Om de poten juist te monteren leg je de basis van de ovenstandaard plat op de grond. Daarna steek je van 1 van de 2 poten in het aansluitstuk van het frame. Daarna trek je de andere poot naar het aansluitstuk toe en duw je hem erin. Voor de andere 2 poten herhaal je het voorgaande en klaar is Kees (of moeten we zeggen Carlo).


Hieronder een nogmaals ter verduidelijking een montagevideo.

LIKE ONS EN WIN!

Like onze Facebook pagina en maak kans op een Fornino pizzaoven. Onder de eerste 5000 likes verloten we er één, dus nodig al je vrienden ook uit om ons ook te liken!

INFO? BEL 0611117693

Wil je onze fraaie Fornino folder inzien? Download hem dan meteen: Folder downloaden

De Fornino folder downloaden

DEMODAGEN

Wil je proeven hoe echte houtoven pizza smaakt en een Fornino oven in het echt zien? Kom dan op één van onderstaande zaterdagen naar onze demolocatie.

 

Deze zijn op de volgende zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag 16 Juni 2018

 

Het is natuurlijk altijd mogelijk om op andere dagen in overleg de ovens te komen bekijken.


Wijnwinkel & Kookstudio Proefwerck
Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo (Ov)

 

Lees meer...


BLOG

De beste verhalen over italiaans eten, de zwoele leefstijl, fantastische restaurants en natuurlijk de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens lees je op blog.fornino.nl

 


NIEUWSBRIEF

Wil je de Fornino nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder je email adres in. We sturen je dan regelmatig leuke weetjes, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes over houtgestookte pizzaovens.


TWITTER


Follow Me on Pinterest