Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden:

From Italy, is gevestigd aan de Aert van der Neerstraat 25, 7545 DE te Enschede. From Italy is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Enschede. Fornino is geregistreerde handelsnaam van ‘From Italy’ Nederland

Contactadres:
From Italy
Aert vd Neerstraat 25
7545 DE Enschede
Nederland
(Enkel op postadres)

Contactpersoon:
Ilonka de Leer
Telefoon: 06-11117693

Afhaaladres:
Hartman Transport
Zandhaarweg 16-18
7595 KM Weerselo
The Netherlands
(Afhalen enkel op afspraak)

Internet: www.fornino.nl
e-Mail: info@fornino.nl
Bank: Rabobank
Plaats: Enschede
Rekening: 12.83.61.921
Tenaamstelling: From Italy
IBAN: NL42 RABO 0128 3619 21
BIC: RABONL2U
BTW: NL001946907B87
KvK: Enschede 65395948

From Italy verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig onderstaande voorwaarden, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, overeenkomsten en online winkel van From Italy. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze schriftelijk zijn overeengekomen.

OVEREENGEKOMEN

1.0 Koopovereenkomst
Een koopovereenkomst komt tot stand na plaatsing van een order in onze webwinkel of anderzijds na contact met een van onze medewerkers. Ter bevestiging sturen we de klant een e-mail met daarin alle order- en adresgegevens zoals de klant die heeft ingevuld. From Italy is niet verantwoordelijk voor fouten en vergissingen bij invoer van een order.

2.0 Prijzen:
De door ons genoemde prijzen zijn in Euro’s, inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

3.0 Betalingswijze:

3.1 iDEAL (internetbankieren via je eigen bank)
3.2 Eigen bank/giro overschrijving
3.3 Cash betalen en ophalen
3.4 Betalen uit het buitenland

3.1 iDEAL (internetbankieren via je eigen bank)
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. U plaatst een bestelling bij From Italy. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt  betalen. Klik dan op de iDEAL-betaalknop en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en From Italy wordt geïnformeerd dat de  bestelling is betaald. Zie voor meer informatie: de website van iDEAL.

3.2 Eigen bank/giro overschrijving
U schrijft zelf het totale bedrag (inclusief verzendkosten) van de order over. Het betalingskenmerk is uw ordernummer. Ons bankrekening: 12.83.61.921 ten name van From Italy te Enschede.

3.3 Contact betalen
De bestelling wordt contant voldaan bij afhalen. U kunt bij afhalen niet pinnen.

3.4 Betalen uit het buitenland
U schrijft zelf het totale bedrag (inclusief verzendkosten) van de order over. Het betalingskenmerk is uw ordernummer. Ons IBAN nummer is: NL42 RABO 0128 3619 21 ten name van From Italy te Enschede.

4 Betaling is niet gelukt
Als u problemen ondervindt met één van onze betaalmethodes, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met ons.

5. Betalingsproblemen en storno’s
In het geval dat een betaling op welke wijze dan ook, achteraf door de bank of payment provider wordt geweigerd en de goederen reeds zijn verstuurd naar de klant, behouden wij ons het recht de vordering nogmaals in te dienen totdat de betaling is voldaan. Mocht een vordering op geen normale manier te innen zijn, na maximaal 3 waarschuwingen, dan dienen wij de vordering ter incasso in bij een gerechtelijke deurwaarder. De extra kosten die dan gemaakt worden zijn geheel voor rekening en verantwoordelijkheid van de klant.

6. Verzendwijze en kosten
Orders worden zowel binnen als buiten Nederland verzonden via ons transportbedrijf TransInfo te Enschede. From Italy of Transinfo stemt in de meeste gevallen met u een dag van levering af. In de meeste gevallen kan de order binnen een week na opdracht geleverd worden. Buiten Nederland kunnen de levertijden per land variëren. Verzendingen geschieden voor rekening van de koper. Als tijdstip van de juridische levering geldt het moment waarop de goederen door de klant in ontvangst zijn genomen. Mocht de bezorger u niet thuis treffen, dan hoort de bezorger een bericht bij u achter te laten. Na 2 afleverpogingen wordt de zending retour gezonden naar ons. Indien een zending retour komt en wij moeten het opnieuw versturen, dan rekenen wij opnieuw een bijdrage in de verzendkosten.

7. Levertijd
Wij versturen bestellingen in de regel binnen 5 werkdagen na de totstandkoming van de overeenkomst. Wij streven ernaar de levertijd zo nauwkeurig mogelijk na te leven. Indien het langer duurt om een artikel te leveren, zullen we dat melden. De levertijd is afhankelijk van het soort artikel, het aantal en de betaalmethode. Wilt u van te voren zekerheid of duidelijkheid hebben over de levertijd van een artikel, neem dan contact op met onze klantenservice. Als een artikel niet leverbaar is, sturen wij u een e-mail. Zorg dus altijd dat uw mailadres juist is ingevuld en u regelmatig uw inbox bekijkt. Bestellingen worden uiterlijk binnen 30 dagen geleverd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de afnemer hiervan uiterlijk 1 maand na plaatsing van de bestelling bericht en ontstaat het recht om de bestelling kosteloos te annuleren. Mocht u op de afgesproken leverdag de goederen niet hebben ontvangen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice.

8. Ruilen/retourneren van een artikel
Op grond van het Europese Recht heeft iedere consument die een bestelling doet via een internet website, via de fax of  telefoon, een zogenaamd herroepingsrecht. Dit recht geldt uitsluitend voor particulieren. Particulieren hebben dan ook het recht om een gedane bestelling binnen veertien (14) dagen kosteloos te annuleren na ontvangst van de goederen, uitgezonderd de verzendkosten. U kunt de goederen enkel na overleg met From Italy en alleen binnen 14 dagen, onbeschadigd, zonder gebruikssporen en in de originele, onbeschadigde en ongeopende verpakking onder vermelding van uw naam, ordernummer en uw bankrekeningnummer terug te zenden aan:

Transinfo
T.a.v. From Italy / Fornino
Hartman Transport
Zandhaarweg 16-18
7595 KM Weerselo
The Netherlands

Door het op tijd terugsturen van de artikelen bent u niet meer aan het koopcontract met From Italy gebonden en krijgt u uw geld via een bankoverschrijving terug. U heeft overigens geen recht op teruggave van de de door ons in rekening gebrachte verzendkosten. De door u gemaakte verzendkosten voor het terugsturen worden niet door ons vergoed.

Algemene voorwaarden bij het ruilen/retourneren van een artikel:
Correspondentie verloopt per e-mail (schriftelijke afhandeling zodat alles op papier staat). De aanmelding van de retourgoederen moet uiterlijk binnen 14 werkdagen na ontvangst van de order bij ons binnen zijn. Let op: niet elk artikel kan worden geruild. Zie ook artikel 12.
Ruilen of retourneren van een (meerdere) artikel(en) kan 1 keer per order. From Italy zal binnen uiterlijk 30 dagen na volledige afhandeling van de retouren het openstaande bedrag crediteren, dan wel het reeds betaalde bedrag restitueren.

9. Artikelen die niet retour kunnen
Alle artikelen die niet in de originele staat verkeren en/of niet in de originele verpakking zitten, maar ook artikelen die gebruikt of beschadigd zijn, kunnen niet worden geruild/geretourneerd.

10. Garantie/Service
Indien de klant een beschadigde oven of onderdeel ontvangt dan worden de beschadigde delen gratis door From Italy omgeruild voor eenzelfde, dan wel vergelijkbaar deel (in overleg met de klant). De klant dient bij ontvangs de oven op breuk te controleren. Indien breuk geconstateerd wordt dient u direct de chauffeur hiervan op de hoogte te stellen. Deze zal de geconstateerde breuk op de aflever bon vermelden. Daarna dient u direct contact op te nemen met ons en zullen we de beschadigde onderdelen nasturen.

From Italy levert iedere prefab oven met 1 jaar fabrieksgarantie op de koepel en de oven bodemplaten. Indien deze delen bij het gebruik mochten breken dan krijgt u van ons vervangingsdelen. Voorwaarde hiervoor is dat de oven juist moet zijn gemonteerd op een wijze waarbij de thermische spanningen kunnen worden opvangen. Fornino vergoed enkel door ons geleverde pizzaoven onderdelen als vloerdelen of koepelelementen, wij geven geen garantie op andere materialen. Restitutie en of vergoeding van te maken of gemaakte kosten worden niet gedaan. Haarscheurtjes welke kunnen ontstaan in de isolatielaag, boog en/of schoorsteen zijn gebruikelijk en beïnvloeden de oven niet in zijn werking. Deze vallen niet onder de garantie.
Indien een voor particulier gebruik bedoelde oven als professionele oven wordt ingezet verlenen wij geen garantie. Voor het gebruik in restaurants leveren wij professionele pizzaovens met extra dikke wanden en een speciale vloer.
Het is van cruciaal belang dat een oven droog is voordat begonnen wordt met stoken. Dit duurt in de regel circa 3 a 4 weken nadat de bouw gereed is. Hetzelfde geldt voor niet overkapte oven, deze kan dan nat regen. Stookt u de pizzaoven op terwijl deze nog vochtig is dan ontstaat stoom en kunnen delen onherstelbaar beschadigt raken. Deze beschadigingen vallen niet onder de garantie. Kijk ook uit bij vorst, zorg dat uw oven nooit nat kan bevriezen en dek deze af in de winter als hij niet overkapt is.
Op alle andere artikelen rust 1 jaar garantie, tenzij anders vermeld.

11. U heeft het verkeerde artikel ontvangen
Indien de klant een verkeerd product ontvangt, wordt deze door From Italy gratis omgeruild voor eenzelfde dan wel vergelijkbaar product (in overleg met de klant). Hiertoe dient de klant binnen 8 dagen na ontvangst contact op te nemen met onze klantenservice. Wij vergoeden alle gemaakte verzendkosten.

12. Klachten en geschillen
Op al onze overeenkomsten is het Nederlands recht van toepassing. Een bevoegde Nederlandse rechter is bij aansluiting van andere instanties bevoegd tot kennisneming van alle geschillen die uit hoofde van de overeenkomst tussen From Italy en de wederpartij mochten ontstaan. Klachten over uw order dient u altijd binnen 8 dagen schriftelijk aan ons te melden.

13. Uw persoonlijke gegevens bij From Italy
Wij zullen uw persoonlijke gegevens niet ter beschikking stellen aan derden. Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt, en zullen alles in het werk stellen om uw persoonlijke informatie te beschermen. Op verzoek zullen wij uw geregistreerde gegevens aan u verzenden.

14. Bestellen uit het buitenland
From Italy levert in principe enkel binnen de Europese Unie. Voor het versturen naar een ander land kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor andere landen gelden andere condities en verzendkosten.

Interesse of meer weten?

CONTACT