Alle publicaties

  • sep262018

    Wim’s bijzondere pizza oven

    Wim heeft zijn Fornino 105 pizzaoven overdekt met een prachtige veranda, maar het meest bijzonder is de oven die uit de muur komt!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jul242018

    De pizzaoven van Wil & Wies

    Wil en Wies hebben hun Fornino Pizzaoven een gewaagde gouden kleur gegeven. Wat ons betreft met een verrassend gaaf eindresultaat. Wij kregen de volgende leuke email!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun172018

    Pizza Margherita uit een echte steenoven

    Misschien wel de bekendste pizza ter wereld. Deze pizza werd al in 1889 gemaakt door de Italiaanse meester-kok Raffaele Esposito.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun172018

    De basis van de pizza: Het deeg

    Bak de heerlijkste croissants in je houtgestookte oven met dit recept van Bjorn Mateijsen.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun162018

    Geertjan en Marjans pizzaoven

    Je brengt wel eens een vakantie door aan een Italiaans meer. Je eet een pizza en drinkt een wijntje met uitzicht op onmogelijk mooie heuvels bij zonsondergang. Je vraagt je af waarom je die wijn op je eigen Nederlandse terras nog redelijk kunt imiteren maar die pizza nooit, never. Je besluit dat het aan de oven moet liggen en je legt je erbij neer.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun162018

    De Pizzaoven van de familie Sengers

    Het is eigenlijk begonnen toen wij 2 jaar geleden door familie Bek (lees bouwverslag) werden uitgenodigd om eens bij hen Pizza te komen eten.
    Door hun enthousiaste verhalen en heerlijke Pizza’s zijn we geïnfecteerd geraakt door het “Pizza Virus”.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun122018

    Kip (met frites) uit de houtgestookte pizzaoven

    Het is weekend, vrienden komen eten. Wat zullen we eens maken, pizza? Nee zeggen de kinderen “We willen kip met patat !”
    Okay.. dan maken we kip met patat maar dan wel op mijn manier 🙂

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun092018

    De traditionele Italiaanse pizzasaus van Ilonka

    Door vele jaren ervaring met het maken van pizza’s durven we best te zeggen hoe een goede pizzasaus eruit moet zien. Dit traditionele recept is daar het bewijs van!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun062018

    Croissants uit de broodoven: Het recept!

    Bak de heerlijkste croissants in je houtgestookte oven met dit recept van Bjorn Mateijsen.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun052018

    De tuinoven van Marco & Sandra

    Marco en Sandra hebben een gave Fornino 105 pizzaoven geplaatst. De oven in combinatie met de vijver en de druivenstuiken maken er een mooi Zuid Europees plaatje van!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun052018

    De Pizzaoven van de familie Bek

    We zijn zeer tevreden over de oven, zelfs nu in de winter gebruiken we de oven bijna elke week wel even om een heerlijke pizza te maken. Andere gerechten klaar maken in de oven is nog steeds experimenteren en uitvogelen wat lekker is.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jun012018

    San Francisco Sourdough uit de broodoven

    San Francisco Sourdough uit de houtoven. Fantastische brood gemaakt met een starter van roggedesem en volkorenmeel.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mei282018

    Bistecca Fiorentina op de barbecue van de pizzaoven

    Gek op steak? Dan kun je niet om Florentijnse biefstuk heen! Een enorme lendebief met ossenhaas, entrecôte en T-bone in het midden.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mei232018

    Pizza met zalm en brie

    Een pizza waarbij de zee en Franse kaas bij elkaar komen. Een verrassend smaakvolle combinatie!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mei112018

    Tips voor het maken van de beste steenoven pizza

    Napoli, de bakermat van de pizza. Al eeuwen bakken de Napolitanen ronde deegplakken die tegenwoordig wereldwijd bekend zijn. Zij gebruiken natuurlijk enkele richtlijnen.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • apr292018

    Caprese met ei uit de houtoven, een dodelijk recept!

    Ben je opzoek naar een warm voorgerechtje en heb je Basilicum, Buffelmozzarella, Tomaatjes en ook nog wat Parmesaan, een paar eieren een een beetje room paraat? Dan kun je in je Fornino houtoven een heerlijke variant maken op de traditionele Insalata Caprese.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • apr182018

    Pizza met peren!

    Dit is een pizza waarbij eenvoud voorop staat. Geen hoogdravende ingrediënten, maar wel een zeer subtiele pizza!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • apr042018

    Tomaatjes, gedroogd in de restwarmte van de pizzaoven

    De tomaatjes zijn onder andere heerlijk op een broodje (focaccia) met kaas en rucola, in de salade of over de pasta.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mrt182018

    Frans landbrood uit een houtgestookte oven

    Heerlijk zacht brood met een knapperige korst die zo kenmerkend is voor Frans brood. Het brood zoals je dat alleen kent van vakantie…

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mrt152018

    Twentse Roompizza van Jan Vos

    Twentse Roompizza van Jan Vos;
    Ook chefkok Jan Vos is de trotse bezitter van een Fornino houtoven. Zoals je van een echte kok kan verwachten heeft hij een speciaal pizza recept bedacht:

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • mrt062018

    Pollo Patate e Pomodoro al Fornino

    Wat doe je als je niet weet wat je maken moet? Dan maak je Pollo Patate e Pomodoro al Fornino. Erg lekker en een feest voor de kids.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • feb282018

    Panforte uit de pizzaoven van “De Tuinoven”

    Panforte (Italiaans voor sterk brood) is een authentiek italiaans brood dat normaal gesproken tijdens de feestdagen (kestmis) gegeten wordt en wordt gemaakt in de steenoven.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • feb032018

    Hemelse spareribs uit de pizzaoven

    De restwarmte van de houtoven is natuurlijk op veel verschillende manieren te gebruiken. Het is erg fraai om te stoven, en dus het vlees langzaam te garen.
    Deze BBQ spare-ribs zijn daar een mooi voorbeeld van, maar het is wel een recept die in 2 stappen gedaan moet worden.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • jan062018

    Pizzaoven Restwarmte: Gestoofd Rundvlees Rendang

    Rendang is een gerecht uit Indonesie dat gemaakt wordt van rundvlees dat heel langzaam in een houtoven wordt gegaard in kokosmelk en kruiden.
    Het kan perfect worden gemaakt in de restwarmte van een pizzaoven.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • nov302017

    Gewaagd: Pizza Kip Sate!

    Voor de liefhebbers van kip, sate en pizza heeft Marco de ultieme pizza recept gemaakt. Niet voor niets zijn favoriete pizza en ook nog eens eenvoudig te maken!

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino
  • aug272017

    Bouw van een Fornino 90 houtoven

    Ik heb er wel een tijdje over gedaan maar het is eindelijk zover, HIJ is AF!!!
    Begonnen met een uitsparing te laten in het terras, beginnen schuppen en een fundering gemaakt, van beton en een deel beton klinkers die ik nog over had van de oprit.

    image_pdfimage_print
    Lees meer
    Fornino

Interesse of meer weten?

CONTACT