Fornino Video's

Overal authentieke pizza's maken

De Subito Cotto MINI is een echte vuurvaste gasoven, volledig verplaatsbaar en met een gewicht van minder dan 45 kg. Het heeft een interne diameter van 40 cm en bereikt in slechts 30 minuten een temperatuur van 450 ° C. De MINI is ideaal voor het bereiden van pizza’s en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, in de tuin, op een balkon of op een terras.

Dankzij de vuurvaste koepel houdt de oven, zelfs wanneer de vlam uit is, de warmte lang binnen en kan hij vele andere gerechten bereiden, zoals vlees, vis, brood, groenten en desserts.

De oven is uitgerust met een gasbrander geproduceerd in Italië, compatibel met het traditionele GAS, Propaan / LPG en methaan.

BEKIJK IN WEBSHOP

Hoe bouw ik zelf een Prefab houtgestookte pizzaoven?

Bekijk hoe relatief eenvoudig het is om zelf een oven te bouwen. Je krijgt bij het bekijken van deze video een goed idee welke stappen je moet volgen om een oven te bouwen van de verschillende voorgefabriceerde ovendelen.

Pizza's maken in een authentieke pizzaoven

Leer op eenvoudige wijze hoe je de echte originele Italiaanse pizza maakt in een op hout gestookte oven. Pizza’s maken in een authentieke pizzaoven is een belevenis op zich. De combinatie van lekkere, verse ingredienten en een goedgestookte oven, maakt pizza’s maken tot een feest.

Enkel een houtoven die temperaturen van rond de 500 °C bereikt, geeft die met luchtbellen gevulde, knapperige pizzakorst en die niet te evenaren mediterrane smaak aan al je gerechten

Op 500 °C wordt het vocht in het nog zachte deeg in enkele seconden omgezet in stoom. Zo ontstaat de met luchtbellen gevulde heerlijk knapperige korst en de unieke smaak. Iets dat in een normale oven absoluut onmogelijk is. Het vocht verdampt langzaam waarna de bekende “kartonnen bodem” ontstaat.

La Dolce Vita! Ervaar de Italiaanse sfeer en warmte van eten rond een hout gestookte pizzaoven.

Mooier kan het leven op een prachtige zomeravond toch haast niet zijn…

Het maken van gevulde champignons 'Funghi Ripieni' in Italiaanse houtgestookte pizzaoven.

Leer op eenvoudige wijze hoe je heerlijke gevulde champignons maakt in een op hout gestookte Italiaanse Fornino oven. Het recept is het alom bekende traditionele Toscaanse recept genaamd Funghi Ripieni.

Boeuf Bourguignon (Pot au Feu) & Frans Landbrood uit de Pizzaoven

Boeuf de Bourguignon. Deze wereldberoemde stoofpot uit Frankrijk is erg goed in een Fornino houtoven te maken! Lokale omroep AP Lokaal heeft voor haar kook programma opnamen gemaakt bij Chris, een Fornino 90 pizzaoven eigenaar met een enorme passie voor taarten, patisserie en ambachtelijk brood. Op het programma stond ‘ Boeuf Bourgignon ‘; een stoofschotel met rundvlees (dat is dus ook een pot-au-feu). Zowel de kok Casper als Chris hadden nog niet eerder in de steenoven een stoofschotel bereid; maar zolang de steen oven maar heet is zou het natuurlijk moeten lukken. Chris zorgde voor authentiek Frans landbrood ( met Paté Fermentee ); een prima combinatie.

Het ging uitstekend. De Fornino houtgestookte pizza oven was heter dan een huis tuin en keukenoven, de stoofschotel daardoor een half uur eerder gaar. Schotel eruit, brood erin (deze keer met het vuur nog in de oven) en twintig minuten later smullen geblazen.

Normaal staat er minstens anderhalf uur voor, maar nu was hij al binnen een uurtje gaar. Mocht best langer duren aldus Chris, want tijdens dat uur rook het geweldig in de tuin.