Enthousiast over Fornino

Hallo, Wij zijn Fornino!

Chi siamo? Wie zijn wij?

Wij zijn Dicky en Rosanne Huve. Wij zijn net zo dol op pizza’s bakken als de Italianen. Maar hoe is dat ontstaan?

Al een aantal jaren genieten wij van overheerlijke pizza’s uit de houtgestookte pizzaoven van onze (schoon)ouders. Vaak werden wij uitgenodigd om in het weekend lekker pizza’s te bakken; gezellig genieten met de familie en vrienden aan de lange tafel. Het leukste wat wij vinden is de sfeer. Daar bedoelen we mee dat je je pizza zelf maakt én met elkaar deelt “sharing dinner”. Hierdoor kan je lang tafelen tot laat in de avond met leuke gesprekken en goed gevulde glazen wijn. Niets is zo gezellig en smaakt zo lekker als je eigen ‘overheerlijke’ pizza. Heerlijk eten mét een stukje belevenis!

Eigen oven
Elke keer als we thuis kwamen, zeiden we tegen elkaar: “Wauw, wat was dit weer
lekker hè? Misschien moeten we zelf ook maar een pizzaoven kopen…” In het voorjaar van 2020 was het zover; we kochten een eigen pizzaoven omdat we het toch echt zó lekker en vooral gezellig vinden. Niet alleen wij genoten van de ambachtelijke pizza’s en vele andere lekkere gerechten uit onze houtoven, ook onze familie, vrienden en buren kwamen heel vaak mee genieten. Onze passie en gevoel voor het maken van pizza’s brachten we over op iedereen die
langskwam.

Na een tijdje kregen we regelmatig de vraag waar we de pizzaoven hadden gekocht. Vanuit de kennissenkring was er ook grote vraag of we voor anderen een pizzaoven konden regelen. We werden ook uitgenodigd om langskomen om voorbeelden te geven. Want in het begin is het even zoeken en oefenen hoe je eigen pizza’s maakt.

Fornino
Begin 2021 is de interesse van bekenden en onbekenden zeer toegenomen. We wilden onszelf dus gaan voorzien met een eigen bedrijf, gespecialiseerd in professionele pizzaovens en bijbehorende accessoires. Ook wilden we workshops pizzabakken organiseren. Toevallig kwamen wij in aanraking met de voormalige eigenaren van Fornino, Ilonka en Enzo. Zo ontstond het idee om Fornino nieuw leven in te blazen; een geheel nieuw bedrijf met een overzichtelijke website en ruim assortiment. Zo delen we graag onze passie voor overheerlijke pizza’s met u. Eenmaal geproefd ga je nooit meer naar de pizzeria maar maak je ze zelf!