Wij zijn Dicky en Rosanne Huve. Wij zijn net zo dol op pizza’s bakken als de Italianen. Maar hoe is dat ontstaan?

Dicky & Rosanne van Fornino

Eigen Pizzaoven
We genoten altijd van het maken van pizza’s dus besloten we zelf om een pizzaoven te kopen. In het voorjaar van 2020 was het zover! We kochten een eigen pizzaoven omdat we het toch altijd weer echt zó lekker en vooral gezellig vinden. Niet alleen wij genoten van de ambachtelijke pizza’s en vele andere lekkere gerechten uit onze pizzaoven, ook onze familie, vrienden en buren kwamen heel vaak mee genieten. Onze passie en gevoel voor het maken van pizza’s brachten we over op iedereen die langskwam.

Na een tijdje kregen we regelmatig de vraag waar we de pizzaoven hadden gekocht. Vanuit de kennissenkring was er ook grote vraag of we voor anderen een pizzaoven konden regelen. We werden ook geregeld uitgenodigd om langskomen om demo’s te geven. Want als je net begint met pizza’s maken is het handig om iemand erbij te hebben die dit al vaker gedaan heeft.

Fornino Pizzaovens
Begin 2021 groeide de interesse in pizzaovens enorm zowel van mensen uit onze kennissenkring als onbekenden. We wilden onszelf dus gaan voorzien met een eigen bedrijf, gespecialiseerd in professionele pizzaovens en bijbehorende accessoires. Toevallig kwamen wij in aanraking met de voormalige eigenaren van Fornino. Zo ontstond het idee om Fornino nieuw leven in te blazen; een geheel nieuw bedrijf met een nieuwe overzichtelijke website en een ruim assortiment. We zijn dat jaar officieel Alfa dealer geworden. ‘s werelds nummer 1 merk onder de pizzaovens. Begin 2022 is de Fornino website geheel vernieuwd wat maakt dat alles nu nog aantrekkelijker en overzichtelijker is dan ooit te voren.

Wij delen graag onze passie voor overheerlijke pizza’s met iedereen. Eenmaal geproefd ga je nooit meer naar de pizzeria maar maak je ze zelf in je eigen pizzaoven!

Eerste ervaring met pizza's bakken

Al een aantal jaren genieten wij van overheerlijke pizza’s uit de houtgestookte pizzaoven van onze (schoon)ouders. Vaak werden wij uitgenodigd om in het weekend lekker pizza’s te bakken; gezellig genieten met de familie en vrienden aan de lange tafel. Het leukste wat wij vinden is de sfeer. Daar bedoelen we mee dat je zelf een eigen pizza maakt én met elkaar deelt “sharing dinner”. Hierdoor kan je lang tafelen tot laat in de avond met leuke gesprekken en goed gevulde glazen wijn. Niets is zo gezellig en smaakt zo lekker als je eigen ‘overheerlijke’ pizza. Heerlijk eten mét een stukje belevenis!

Wij over Fornino