- jun172020
Pizza Margherita uit een echte steenoven
Lees meerMisschien wel de bekendste pizza ter wereld. Deze pizza werd al in 1889 gemaakt door de Italiaanse meester-kok Raffaele Esposito.
Fornino - jun172020Fornino
- jun122020
Kip (met frites) uit de houtgestookte pizzaoven
Lees meerHet is weekend, vrienden komen eten. Wat zullen we eens maken, pizza? Nee zeggen de kinderen “We willen kip met patat !”
Okay.. dan maken we kip met patat maar dan wel op mijn manier ?Fornino - jun092020
De traditionele Italiaanse pizzasaus van Ilonka
Lees meerDoor vele jaren ervaring met het maken van pizza’s durven we best te zeggen hoe een goede pizzasaus eruit moet zien. Dit traditionele recept is daar het bewijs van!
Fornino - jun062019Fornino
- jun012019
San Francisco Sourdough uit de broodoven
Lees meerSan Francisco Sourdough uit de houtoven. Fantastische brood gemaakt met een starter van roggedesem en volkorenmeel.
Fornino - mei282019
Bistecca Fiorentina op de barbecue van de pizzaoven
Lees meerGek op steak? Dan kun je niet om Florentijnse biefstuk heen! Een enorme lendebief met ossenhaas, entrecôte en T-bone in het midden.
Fornino - mei232019Fornino
- mei112019
Tips voor het maken van de beste steenoven pizza
Lees meerNapoli, de bakermat van de pizza. Al eeuwen bakken de Napolitanen ronde deegplakken die tegenwoordig wereldwijd bekend zijn. Zij gebruiken natuurlijk enkele richtlijnen.
Fornino - apr292019
Caprese met ei uit de houtoven, een dodelijk recept!
Lees meerBen je opzoek naar een warm voorgerechtje en heb je Basilicum, Buffelmozzarella, Tomaatjes en ook nog wat Parmesaan, een paar eieren een een beetje room paraat? Dan kun je in je Fornino houtoven een heerlijke variant maken op de traditionele Insalata Caprese.
Fornino - apr182019
Pizza met peren!
Lees meerDit is een pizza waarbij eenvoud voorop staat. Geen hoogdravende ingrediënten, maar wel een zeer subtiele pizza!
Fornino - apr042019
Tomaatjes, gedroogd in de restwarmte van de pizzaoven
Lees meerDe tomaatjes zijn onder andere heerlijk op een broodje (focaccia) met kaas en rucola, in de salade of over de pasta.
Fornino - mrt182019
Frans landbrood uit een houtgestookte oven
Lees meerHeerlijk zacht brood met een knapperige korst die zo kenmerkend is voor Frans brood. Het brood zoals je dat alleen kent van vakantie…
Fornino - mrt152019
Twentse Roompizza van Jan Vos
Lees meerTwentse Roompizza van Jan Vos;
Ook chefkok Jan Vos is de trotse bezitter van een Fornino houtoven. Zoals je van een echte kok kan verwachten heeft hij een speciaal pizza recept bedacht:Fornino - mrt062019
Pollo Patate e Pomodoro al Fornino
Lees meerWat doe je als je niet weet wat je maken moet? Dan maak je Pollo Patate e Pomodoro al Fornino. Erg lekker en een feest voor de kids.
Fornino - feb282019
Panforte uit de pizzaoven van “De Tuinoven”
Lees meerPanforte (Italiaans voor sterk brood) is een authentiek italiaans brood dat normaal gesproken tijdens de feestdagen (kestmis) gegeten wordt en wordt gemaakt in de steenoven.
Fornino - feb032019
Hemelse spareribs uit de pizzaoven
Lees meerDe restwarmte van de houtoven is natuurlijk op veel verschillende manieren te gebruiken. Het is erg fraai om te stoven, en dus het vlees langzaam te garen.
Deze BBQ spare-ribs zijn daar een mooi voorbeeld van, maar het is wel een recept die in 2 stappen gedaan moet worden.Fornino - jan062019
Pizzaoven Restwarmte: Gestoofd Rundvlees Rendang
Lees meerRendang is een gerecht uit Indonesie dat gemaakt wordt van rundvlees dat heel langzaam in een houtoven wordt gegaard in kokosmelk en kruiden.
Het kan perfect worden gemaakt in de restwarmte van een pizzaoven.Fornino - nov302018
Gewaagd: Pizza Kip Sate!
Lees meerVoor de liefhebbers van kip, sate en pizza heeft Marco de ultieme pizza recept gemaakt. Niet voor niets zijn favoriete pizza en ook nog eens eenvoudig te maken!
Fornino