Door vele jaren ervaring met het maken van pizza’s durven we best te zeggen hoe een goede pizzasaus eruit moet zien. Dit traditionele recept is daar het bewijs van!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blikken gepelde tomaten (het liefst geen Nederlandse tomaten, die zijn wat waterig. De goedkope blikken
  • in de supermarkt zijn daarintegen prima!)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (origano & basilicum)
  • 1 theelepel (zoete) paprikapoeder
  • Zout & peper naar smaak

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui.
  • Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
  • Voeg de tomaten en de kruiden en de paprikapoeder toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
  • Maak de saus ‘glad’ met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.
  • Nb. Wie minder saus nodig heeft kan de rest prima invriezen.