Zelfbouw pizzaovens voor consumenten

De voordelen van Prefab zelfbouw

Voor consumenten heeft Fornino een speciale lijn ovens op de markt gebracht: De Tradizionale serie. Ovens uit de Tradizionale serie van Fornino zijn zelfbouw houtovens, geschikt voor particulier of semi-professioneel gebruik.

De voordelen van Prefab zelfbouw

De Fornino Tradizionale Prefab serie zijn gemaakt om tientallen jaren plezier van te hebben. Alle Tradizionale ovens zijn voorzien van de keiharde, slijtvaste en gebakken vloer uit de Fornino Professionale serie (onze lijn voor professioneel gebruik in restaurants of pizzeria’s). Fornino Tradizionale houtovens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hebben een ronde* voorzetsboog (Ook wel Rotondo genoemd).

Fornino ovens uit de Tradizionale en Professionale series zijn zogenaamde prefab zelfbouw houtovens. Prefab betekent dat de verschillende onderdelen van de oven al voorgefabriceerd zijn in de fabriek in Italie. Dit heeft enkele voordelen:

De voordelen van Prefab zelfbouw


  • Prefab bouwen gegarandeerd een passende en goed werkende oven. De bouw van de oven kan in principe niet mis gaan doordat de verschillende onderdelen precies op elkaar aansluiten

  • Het prefab systeem vergemakkelijkt de bouw van de oven. Vrijwel iedereen is in staat een Fornino oven op te bouwen. Je hoeft echt geen ‘twee rechterhanden’ te hebben!

  • Prefab bouwen bespaart veel tijd en geld t.o.v. van maatwerk! Daarnaast bent u in vrij in het ontwerpen van de onderbouw en het afwerken van de oven waardoor elke Fornino oven uniek is

De houtoven wordt dus als een eenvoudig bouwpakket geleverd. Om het bouwproces nog gemakkelijker te maken hebben we een montagehandleiding ontwikkelt, bestaande uit 16 stappen. Deze handleiding vind je hier. Om een beeld te krijgen van de bouw van een houtoven of om inspiratie op te doen kunt de bouwverslagen en foto’s bekijken die veel van onze klanten ons hebben toegestuurd.

Wat krijg je allemaal bij een Fornino pizzaoven uit de traditionale series?

Allereerst krijg je natuurlijk de pizzaoven zelf. De prefab oven is opgedeeld in een aantal koepeldelen, bij de kleinere modellen zijn dit 4 delen en 6 koepeldelen bij de grotere modellen. De koepel elementen plaatst u tegen elkaar waarna de perfecte ovenvorm ontstaat. Al onze pizzaovens zijn voorzien van de geharde en gebakken ovenvloer uit de Fornino Professional Series.
De prefab onderdelen van de Fornino pizza oven
Bij de Fornino pizzaoven wordt standaard de ronde voorzetboog meegeleverd. De voorzetboog bestaat uit twee delen waardoor de kans op een warmtebreuk wordt voorkomen. Verder beschikken Fornino ovens over speciale oveningang c.q. tunnel. Deze ovenmond is thermisch gescheiden van de koepel waardoor ook hier de kans op een warmtebreuk minimaal. De extra ruime ovenmond is perfect geschikt om in te barbequen. Je maakt een vuurtje in de oven, en haalt wat gloeiende kooltjes naar de ovenmond. Daarboven plaatst je een Fornino bbq- rooster en het grillen kan beginnen.

Voor de rook afvoer leveren wij het 180mm schoorsteen aansluitstuk gratis mee. Staat de oven vrij dan volstaat een enkelwandige RVS schoorsteen met regenkap. Indien de schoorsteen door een dak moet dan dien je de oven te voorzien van een 180mm (buitenmaat) dubbelwandig geisoleerde RVS schoorsteen. Beide type schoorsteenpijpen zijn verkrijgbaar bij de meeste cv en openhaard leveranciers.

Tot slot wordt een thermometer en de ovendeur standaard meegeleverd. En is de metalen deur voorzien van een houten handgreep waardoor deze ook te hanteren is als de oven heet is.

Specificaties en prijzen

Een tradizionele Fornino zelfbouw pizzaoven is leverbaar in diverse afmetingen. De meest gangbare maten zijn 90cm en 105cm, we hebben echter ook grotere pizzaovens van 120cm, 145cm en 170cm. De 90, 105 en 120 ovens hebben een ronde koepel, de 145 en 170 hebben een langwerpige koepelvorm. Ongeacht het formaat zijn al deze Fornino prefab pizzaovens eenvoudig zelf in te monteren. Bekijk in de volgende folders de exacte afmetingen en specificaties van de Fornino Tradizionale serie (PDF):

Interesse of meer weten?

CONTACT